ISO 22000

Kwaliteitssysteem volgens NEN-EN-ISO 22000BV_Certification_ISO22000
Binnen ons bedrijf staat kwaliteit en voedselveiligheid al vanaf de beginperiode centraal. Om de kwaliteit van onze producten te waarborgen, wat resulteert in tevreden klanten en een geborgde continuïteit, is ons kwaliteitssysteem opgezet en gecertificeerd volgens de ISO 22000 norm.

Vanaf 2009 heeft W. van der Meer en Zonen B.V. een kwaliteitsmanagementsysteem dat gebasseerd is op de ISO 22000 norm. ISO 22000 is een ISO norm waarin eisen worden gesteld aan een organisatie in de voedselketen. De ISO 22000 norm is met name een voedselveiligheid managementsysteem, waarin een HACCP-systeem en een G.H.P.-code (Goede Hygiënische Praktijk) is geïntegreerd.

Bij ISO 22000 wordt de nadruk gelegd op voedselveiligheid. Het kwaliteitsbeleid/-management is hierdoor aangevuld met voedselveiligheidsbeleid/-management. Kwaliteit kun je definiëren als al datgene wat de klant verwacht; hier valt vanzelfsprekend ook voedselveiligheid onder.

Er zijn bij ISO 22000 vijf stappen:

  • Beleid
  • Organisatie
  • Middelen
  • HACCP
  • Verbetering

Alle taken en verantwoordelijkheden van al onze vaste medewerkers staan in duidelijke procedure’s en instructies omschreven, zowel in tekst als in stroomschema’s. Per functie zijn er functie-omschrijvingen. Belangrijke handelingen worden met foto’s duidelijk toegelicht.

Ons kwaliteitssysteem is continue aan verandering onderhevig. Onze kwaliteitsmanager (HBO-Levensmiddelen technoloog) is verantwoordelijk voor de planning, uitvoering en het controleren, registreren en desnoods aanpassen van alle procesparameters. Middels voorstellen ter verbetering, interne audits en de half-jaarlijkse reviewvergaderingen wordt het kwaliteitssysteem (de theorie) getoetst aan de dagelijkse praktijk. Dit resulteert in een continu verbeteringsproces van de totale kwaliteit van W. van der Meer en Zonen B.V..

Niet alleen de voedselveiligheid alsmede de productkwaliteit wordt door ons kwaliteitssysteem gewaarborgd. Door het werken met een gedocumenteerd kwaliteitssysteem zijn we er in geslaagd om ook het veilig werken te waarborgen door een volledig geïntegreerd Arbo-systeem (Arbeidsomstandigheden).

Wij hebben ons een tevreden klant als doel gesteld. Door het hierboven omschreven continue verbeteringsproces alsmede het bijhouden van nieuwe ontwikkelingen in de markt, de wettelijke verplichtingen en het registreren van onze tekortkomingen verkrijgen wij alle informatie om ons kwaliteitssysteem continu te optimaliseren. Wij staan er dan ook garant voor dat onze producten door ons kwaliteitssysteem volledig in overeenstemming zijn met uw wensen als klant.

Actueel ISO22000 Certificaat Nederlands
Actueel ISO22000 Certificaat Engels


Klik hier om ons actuele ISO22000-Certificaat Nederlands te downloaden (PDF)

Klik hier om ons actuele ISO22000-Certificaat Engels te downloaden (PDF)

Top